نگاهي به شهرهاي هوشمند در آينده اي نزديك

ارايه اطلاعات و خدمات مشاغل ايران

نگاهي به شهرهاي هوشمند در آينده اي نزديك

بسياري از دولتها در سراسر جهان در حال رقابت هستند تا تكنولوژي را در تقريبا هر جنبه اي از عمليات شهرشان استفاده كنند.

از جمله حمل و نقل عمومي، اتصال به فناوري اطلاعات، تامين آب و برق، بهداشت و درمان جامعه، مديريت زباله، حمل و نقل كارآمد شهري ، دولت الكترونيك و مشاركت شهروندان.

و اين كار را با استفاده از هر چيزي كه قابل تصور است، از داده هاي بزرگ گرفته تا IOT انجام مي دهد.

پس چگونه يك شهر هوشمند كار مي كند؟

در حال حاضر در بارسلونا يك شركت تحقيقاتي برآورد مي كند كه اين شهر يك ميليارد دلار در سال فقط با نصب سيستم هاي هوشمند صرفه جويي خواهد داشت. حالا چند تا از اين سيستم ها رو با هم بررسي مي كنيم.

۱- چراغ خيابان هوشمند

نورپردازي عمومي كه زماني كه هيچ فعاليتي وجود ندارد و خيابان خلوت است، انعطاف پذير و كم نور مي شود اما هنگامي كه حسگرها، حركت را تشخيص مي دهند، روشن تر مي شوند.

۲- سنسورهاي پاركينگ.

رانندگان مي توانند به جاي رانندگي به دنبال جاي پارك، اطلاعات جاي پارك خالي را به صورت لحظه اي در برنامه اي كه مكان هاي پاركينگ رايگان را در آن قرار مي دهد، دريافت كند.

سنسورهاي خياباني با استفاده از نورپردازي و آشكارسازهاي فلزي براي دانستن اينكه آيا يك پاركينگ يا منطقه اشغال شده است يا نه، استفاده مي شود.

۳- سنسور هاي زباله

و در نهايت، سنسورهاي زباله كه در واقع ظرفهاي جمع آوري شده هستند كه از طريق لوله هاي خلاء، شبكه اي ايجاد مي كنند كه سطل و زباله هاي زير زمين را مي سوزاند.

جمع آوري زباله اتوماتيك نه تنها باعث كاهش آلودگي صوتي از كاميون هاي زباله مي شود، بلكه هزينه ها را نيز كاهش مي دهد و بوي بد را از بين مي برد.

تحقيقات برآورد مي كند كه تا سال ۲۰۲۱ شهرهاي هوشمند باعث كاهش آلودگي و صرفه جويي به ميزان ۲۱ ميليارد دلار در يك سال را خواهند داشت.

اما البته براي صرفه جويي در پول، گاهي لازم است ابتدا آن را خرج كنيد.

پيش بيني مي شود كه بازار جهاني هوشمند، تا سال ۲۰۲۱ ، ۱۵ ميليارد دلار جذب كند و اين رقم فقط براي نرم افزار هاي سيستم هاي هوشمند است.

در حال حاضر شركت هاي مايكروسافت و سيسكو براي ساخت تكنولوژي هاي هوشمند ، سرمايه گذاري كلان و تلاش زيادي مي كنند.

همانطور كه به آينده حركت مي كنيم و تكنولوژي پيشرفته تر مي شود، اكثر شهرهاي پايتخت تبديل به شهرهاي هوشمند مي شوند.

يك شهر هوشمند با استفاده از اينترنت چيز ها (IOT) و داده ها و فن آوري، براي ساده سازي خدمات براي ايجاد يك شهر متصل تر، كارآمد تر، قابل كنترل و مقرون به صرفه تر است.

شهرهاي هوشمند نوآوري را در بر مي گيرند، ساكنان را متصل مي كنند، بهينه سازي حكومت، و استفاده بهتر از منابع گرانبها را با خود به همراه دارند.

با اين حال، تعدادي از مراحل وجود دارد كه پيش از آنكه يك شهر بتواند “هوشمند” باشد، بايد اجرا شود.

اول زيرساخت است. اين شامل پهناي باند بي سيم و فيبر براي فعال كردن اتصال و خدمات ابري براي نظارت، نگهداري، به روز رساني و ذخيره داده ها مي باشد.

ابعاد داده هاي حياتي را مي توان از دسترسي آسان به سايت ها ذخيره كرد، به اين معنا كه خرابي سيستم كم و كمتر ويرانگر خواهد بود و توانايي تسهيل سريع فاجعه وجود خواهد داشت.

امنيت نيز كليد شهر هوشمند است. به عنوان مثال شهرهاي هوشمند توانايي نظارت بر و گسترش خدمات اساسي مانند حمل و نقل عمومي، آب و برق و ديگر خدمات را دارند. حياتي است كه آنها در معرض آسيب پذيري هاي جسمي يا عمدي قرار نگيرند.

ابرها و اقدامات امنيتي جديد مانند blockchain، كمك مي كنند شهرهاي هوشمند را به شهرهاي نقض ناپذير تبديل كنند.

سرانجام، مديريت متمركز كليد اصلي شهرهاي هوشمند است. با استفاده از هوش مصنوعي و يادگيري ماشين ها، شهرهاي هوشمند را مي توان به طور محلي و يا از راه دور نظارت كرد، تا اطمينان حاصل شود كه خدمات به صورت يكپارچه و كارآمد باشد.

با استفاده از فناوري، مسائل قبل از اينكه مشكلي را بوجود آورد حل مي شوند، اما فاجعه به جاي روزها، از لحاظ لحظه اي، مي تواند كنترل و بهينه سازي شود، بنابراين هزينه ها و رد پاي كربن كاهش مي يابد.

همه اينها، از طريق IOT انجام مي شود. به اين معني است كه شهرها نه تنها بهتر قادر به مديريت خدمات و امكانات هستند، بلكه سريعتر و به مراتب كم هزينه تر براي ارائه تجربيات يكپارچه براي ساكنين متصل شهرهاي هوشمند هستند.

نمونه هاي از شهرهاي هوشمند در حال حاضر

در مكزيك، برخي از محله ها هنوز در تلاش براي دسترسي دائمي به برق هستند.

بنابراين شهر سنسورهايي را براي تجزيه و تحليل استفاده از برق در بخش هاي مختلف شهر، به منظور بهينه سازي توزيع انرژي در سراسر شبكه نصب كرد كه يكي از نتايج آن كاهش قدرت مكرر و بهتر شدن انرژي توزيعي بود.

بريتانيا شهر بريستول داده گنبدي يا همان Data Dome را ايجاد كرد. يك پلتفرم عمومي كه اطلاعات مربوط به ترافيك، كيفيت هوا، سر و صدا و حتي حكومت شهر را مي توان به اشتراك گذاشت.

آنها مي خواهند با استفاده از داده هاي خود، نبض شهر را درك كنند. و به بازيكنان محلي، شهروندان و كارآفرينان راه هايي براي ساختن شهر هوشمند كه واقعا نيازهاي آنها را برآورده مي كند، بدهند.

در سنگاپور گسترده ترين تلاش براي جمع آوري داده ها در زندگي روزمره براي ساختن يكي از شهرهاي هوشمند دنيا، اجرايي شده است.

دولت در حال حاضر سيستم هايي را در اختيار دارد كه مي تواند زماني كه مردم در مناطق ممنوعه سيگار مي كشند و يا از ديوار خانه كسي بالا مي روند را بگويد و يا حتي در برخي شرايط پيش بيني هم كند.

سنگاپور برنامه دولتي هوشمند خود را در سال ۲۰۱۴ راه اندازي كرد و دوربين هاي هوشمند بيشتري را اضافه خواهد كرد تا دولت بتواند به طور موثر بر تراكم جمعيت، پاكيزگي فضاهاي عمومي و حتي حركت دقيق هر وسيله نقليه ثبت شده محلي، نظارت و كنترل كند.

بخش عمده اي از داده هاي جمع آوري شده به يك پلتفرم آنلاين به نام سنگاپور مجازي انتقال داده مي شود كه دسترسي دولت به چگونگي عملكرد شهر در زمان واقعي را مي دهد.

اين مي تواند به دولت يك شهر هوشمند كمك كند، پيش بيني كند كه چگونه جمعيت ممكن است به يك انفجار در يك مركز خريد واكنش نشان دهند يا اينكه چگونه بيماري هاي عفوني ممكن است گسترش يابد.

در دُبي، بيش از ۵۰ سرويس هوشمند از ۲۲ نهاد دولتي به عنوان بخشي از «ابتكار شهر هوشمند دولت دبي» است.

با استفاده از برنامه دولتي ارائه شده، در حال حاضر دُبي مي توانيد مواردي مانند پرداخت بليط با سرعت بالا را كه به احتمال زياد شما را توسط يك دوربين عمومي تشخيص داده اند و سپس بليط را به طور مستقيم به شما ايميل بفرستد.

شما همچنين مي توانيد از همان برنامه براي پرداخت صورتحساب الكتريكي خود، تماس با يك تاكسي، رديابي بسته اي كه به دوست خود را ارسال كرده ايد، نزديكترين دستگاه خودپرداز، تجديد ثبت نام خودرو خود، رديابي وضعيت ويزا ، گزارش نقض به پليس دبي و … را انجام دهيد.

نمونه اي فوق العاده از استقرار شهرهاي هوشمند ، شهر Ekurhuleni با كمك ايالت هوآوي آمريكا است. Ekurhuleni به عنوان چهارمين شهر بزرگ در آفريقاي جنوبي نياز به تغيير سلامت، آموزش، حمل و نقل و امنيت و همچنين ارتقاء خدمات اساسي مانند برق، آب، بهداشت عمومي و مراقبت هاي اورژانسي پزشكي براي تسهيل رشد و پيشرفت در آينده داشت تا رضايت ساكنان را بهبود بخشد.

Huawei با Ekurhuleni با يك استراتژي براي رسيدن به اهداف “شهر متصل”، “شهر كارآمد” و ” شهر هوشمند ” به Ekurhuleni كمك كرد. هدف اين بود كه راه حل هاي تجاري، مديريت فناوري اطلاعات و مديريت، بهينه سازي سازمان IT و قابليت هاي كاركنان را بهبود بخشيم.

هدف ارائه راه حل هاي تجاري، بهينه سازي مديريت فناوري اطلاعات و مديريت، بهبود سازمان فناوري اطلاعات و قابليت هاي كاركنان، كاهش هزينه هاي IT، ادغام عمليات و منابع IT، گسترش دامنه اطلاعات و تجزيه و تحليل داده ها، راه اندازي راه حل هاي تلفن همراه، ساده سازي فرآيندهاي كسب و كار، بهبود رابطه بين بخش هاي كسب و كار، و تسهيل توسعه و مديريت زيرساخت ها بود.

پس از نصب زيرساخت پهناي باند فيبر ي، Huawei از  پهناي باند بي سيم براي ارائه رايگان و عمومي Wi-Fi در اين شهر هوشمند در حال ساخت استفاده كرد.

سپس Huawei راه حل ويدئو كنفرانس را براي پشتيباني از ۲۷ بخش و خدمات عمومي Ekurhuleni راه اندازي كرد. از جمله دسترسي به دفاتر شعبه از راه دور، كه با سيستم هاي اداري و تجاري براي حمايت از خدمات مشتري شهر ادغام مي شود.

در شهرهاي هوشمند ، يك مركز داده مبتني بر ابر پس از آن اجرا شد، كه در حال حاضر ريسك از دست دادن داده به صفر رسيده كه بازيابي فوري و تشخيص خودكار خطا، با افزايش بهره وري و كاهش هزينه هاي مصرفي را تسهيل مي كند.

برنامه “Ekurhuleni من” نيز دسترسي تلفن همراه به اكثريت خدمات دولتي محلي را فراهم مي كند. در حال حاضر، Ekurhuleni بي سيم، متصل و متمركز – يك شهر هوشمند واقعي است.

https://irancontent.net/smart-cities-of-future/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.